Over Roy de Haan

Vanaf kinds af aan heb ik getekend, uren lang op mijn kamertje. Daarna heb ik een creatieve opleiding gevolgd in Zwolle, Multimedia Design. Daar ben ik voor het eerst in contact gekomen met animatie. Vervolgens heb ik voor de kunstacademie in Den Bosch gekozen om me daar creatief verder te ontwikkelen. Even opnieuw oriënteren. Maar ook tijdens mijn academie periode kwam film/animatie terug. Vervolgens heb ik in 2010 mijn eerste korte animatiefilm gemaakt, getiteld Gerontomatic , dat op het Nederlands Film Festival 2010 in première is gegaan.

Sinds 2014/2015 heb ik gekozen voor de full-time zzp-er levenstijl. Na jaren lang gewerkt te hebben bij een webdesign bedrijf heb ik gekozen voor wat ik echt leuk vind om te maken. Animaties. En dan ook liefst hand gemaakte animaties. Ik heb met veel verschillende bedrijven kunnen werken van animatie bureau tot aan marketing bureaus en directe klanten. Tijdens mijn werk ben steeds opzoek geweest naar nieuwe stijlen en ben ik uitdagingen aangegaan.

Wat vind ik belangrijk: Ik geloof in sterke krachtige animaties in detail dat klanten zich kunnen herkennen in het verhaal/beeld en het grappig verteld wordt. Dus Helder, Herkenbaar, Humor. Ik zoek telkens naar nieuwe oplossingen om het verhaal origineel te vertellen. Dat kan hem al in de kleine details zitten. Voor mij is dit telkens een uitdaging. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar opdrachten waarin ik ruimte kan krijgen om nieuwe stijlen te ontwikkelen.

Een pakkend verhaal wat leuk is om naar te kijken. Authentieke animaties maken, mijn creatieve vrijheid en opnieuw naar dingen kijken, wat ik heb geleerd op de kunstacademie, komt hier dan ook goed van pas.