Jouw verhaal onvergetelijk neerzetten!

Jij overweegt om voor jouw doelgroep een animatie te creëren? Ik leg je uit hoe zo’n traject eruit kan zien.
Een krachtig verhaal is Helder, biedt Herkenbaarheid en wordt verteld met een vleugje Humor. Mijn animaties typeren zich door deze 3 H-methode te combineren met verschillende animatie stijlen.

Oriënterend gesprek

In deze fase gaan we persoonlijk of telefonisch met elkaar in gesprek. Jij vertelt jouw verhaal en welk doel jij hebt met de beoogde animatie. Ik maak in dit gesprek een inschatting wat voor een animatie hier bij past en zal op basis hiervan een offerte opmaken. Mocht deze fase komen tot een match, dan gaan we samen de conceptfase in.

Concept verhaal

Na ons oriënterend gesprek maak ik een afspraak om met mijn scriptschrijver een interview af te leggen. Dit interview heeft als doel om samen goed duidelijk te krijgen welke boodschap jij te vertellen hebt en wat de kern is. Samen met mijn scriptschrijver gieten we dit in een kernachtig helder verhaal die past bij jouw doelgroep en boodschap. Voordat we in deze fase de inhoud van het script definitief vast zetten, stuur ik dit naar jou door voor akkoord.

Ontwerp fase

De verhaallijn is vastgesteld middels het script. In de ontwerp fase maak ik een aantal schetsen in verschillende stijlen. Als animator beschik ik over verschillende stijlen en ik zal op basis van jouw wensen een aantal schetsen maken, gebruikmakend van verschillende stijlen. Deze stijlen gaan van strak & zakelijk naar losjes & creatief. Ik ben benieuwd wat je van mijn ontwerp vindt. Bij akkoord gaan we door naar de volgende fase!

Storyboard fase

Na afronding van de conceptfase en ontwerpfase is er helderheid over de boodschap, de gesproken tekst in de animatie en is er al een beeld van hoe de animatie eruit komt te zien. Nu is het tijd om bij deze tekst beeld toe te voegen. Dit bied ik jou aan door middel van het maken van een storyboard. Een animatie bestaat net zoals een film uit verschillende scenes. Deze scenes bevatten weer verschillende gebeurtenissen. In een storyboard krijg jij inzicht in deze scenes en gebeurtenissen. Een storyboard geeft jouw verhaal in stripvorm weer. Voordat we beginnen met de volgende fase zal ik het storyboard naar je toe sturen voor akkoord. 

Animatie fase

Na vaststelling van het storyboard, ontwerp en de gekozen animatie stijl ga ik aan het werk. In deze fase geef ik jou toegang tot mijn online platform waar je de ontwikkeling van de animatie kunt volgen. Dit geeft jou ook de mogelijkheid om bij te sturen. De tijd die deze fase in beslag neemt is afhankelijk van de duur van de animatie en de door jouw gekozen stijl. Heb jij behoefte aan meer betrokkenheid in dit proces? Dan is het mogelijk om een co-creatie dag te organiseren.

Co-creatie Dag

Heb je een strakke deadline? en wil je graag persoonlijk meer betrokken zijn in het proces? Kies dan voor een Co-Creatie Sessie.
Om de meest pakkende animatie neer te zetten is een goed en intensief contact van belang. Tijdens de co-creatie sessie steken we een dag lang de alle koppen, tegelijkertijd bij elkaar, praten we in persoonlijk dialoog. Tijdens een intensieve Co-Creatie dag ontstaat er een broeinest van originele ideeën en kun jij in elke stap van het proces precies aangeven wat je wilt. Geen ruis op de lijn. Geen losse afspraken. Na de Co-creatie lopen we naar buiten met een kant-en-klaar Storyboard dat jouw krachtige verhaal Helder, Herkenbaar en met Humor vertelt.